top of page
Zoeken
  • Sanjeev

Het nut en noodzaak van netwerkmonitoring

In toenemende mate omarmen organisaties het moderne werken, waardoor de rol van het netwerk steeds crucialer wordt. Werknemers verlangen en vereisen meer frequente vergaderingen via platforms als Teams, Zoom of WebEx of bellen via VoIP. Bovendien zijn er regelmatige (Windows) updates die gedownload moeten worden. Daarnaast stijgt de hoeveelheid IoT ook gestaag, denk aan slimme sensoren, camera's, alles met een IP adres.


Hierdoor groeit de belasting op het netwerk aanzienlijk, en wordt de behoefte aan een efficiënt, stabiel en goed presterend netwerk steeds belangrijker. Monitoring is daardoor noodzakelijk.


Als PRTG-partner kan Brightcare adequaat reageren op veranderende eisen en verbeteringen doorvoeren. Onze monitoringdiensten stellen ons in staat om direct te detecteren of er bijvoorbeeld een router, firewall, switch of accespoint is uitgevallen. Door deze monitoring kunnen we proact


ief handelen en ongeplande uitval minimaliseren, waardoor de betrouwbaarheid en prestaties van uw netwerk worden gewaarborgd.


PRTG ondersteunt veel meer protocollen en is daardoor ook in staat om onder ander het applicaties op Windows of Linux te monitoren.


Nog meer redenen om monitoring te overwegen:

  1. Realtime Netwerkmonitoring: PRTG biedt realtime inzicht in de status en prestaties van je netwerk, servers, apparaten en services.

  2. Proactieve netwerkmonitoring: Netwerkmonitoring stelt je in staat om potentiële problemen in je netwerk te identificeren voordat ze zich ontwikkelen tot grotere storingen. Door vroegtijdig waarschuwingen en meldingen te ontvangen, kun je snel reageren en mogelijk ernstige gevolgen, zoals downtime, vermijden.

  3. Optimalisatie van netwerkprestaties: Met monitoringgegevens kun je de prestaties van je netwerk analyseren en optimaliseren. Je kunt inzicht krijgen in het netwerkverkeer, de bandbreedte- en apparaatgebruikspatronen, en knelpunten identificeren die de prestaties beïnvloeden.

  4. Uitgebreide monitoringsopties: PRTG ondersteunt verschillende protocollen en technologieën, zoals SNMP, WMI, NetFlow, sFlow, HTTP, en meer. Hierdoor kun je een breed scala aan apparaten en systemen monitoren, waaronder routers, switches, servers, virtuele machines en cloudservices.

  5. Waarschuwingen en meldingen: PRTG stelt je in staat om aangepaste waarschuwingen en meldingen in te stellen, zodat je onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht wanneer er zich problemen voordoen. Dit helpt je bij het verminderen van downtime en het minimaliseren van de impact op gebruikers.

  6. Voldoen aan regelgeving en SLA's: Voor veel bedrijven en organisaties is het belangrijk om te voldoen aan bepaalde regelgeving en Service Level Agreements (SLA's). Netwerkmonitoring biedt inzicht en rapportagemogelijkheden die kunnen helpen bij het aantonen van naleving van deze eisen.

  7. Transparantie en rapportage: Netwerkmonitoring levert waardevolle gegevens die kunnen worden gebruikt voor rapportage aan het management of belanghebbenden. Dit helpt bij het aantonen van de prestaties van de IT-infrastructuur en de toegevoegde waarde van IT-investeringen.

Al met al helpt netwerkmonitoring bij het waarborgen van een stabiele, beveiligde en goed presterende IT-infrastructuur. Het stelt je in staat om proactief te handelen in plaats van reactief te zijn bij netwerkproblemen, wat de algemene betrouwbaarheid en efficiëntie van je organisatie ten goede komt.

Neemt jouw organisatie netwerkbeheer bij ons af, dan is dit geregeld, neem je dit nog niet af, maar wel interesse?

Brightcare kan voorzien van een proefperiode waarin je kunt evalueren of dit aansluiten bij de wensen en doelen van jouw organisatie.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page