top of page
Zoeken
  • Sanjeev

Sterke wachtwoorden.. hoe beheert u deze?

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023

U verneemt regelmatig in de media dat er weer een grote hack is geweest, waarbij er duizenden gegevens zijn gelekt. Er wordt aangeraden om sterke wachtwoorden te gebruiken en zoveel mogelijk unieke wachtwoorden.

Vele mensen gebruiken privé en zakelijk dezelfde wachtwoorden. In de praktijk betekent dit een hoger risico tot een datalek of kans op identiteitsfraude.Gebruik een wachtwoord manager

Maak voor verschillende diensten verschillende wachtwoorden aan. Zo voorkomt u dat als uw wachtwoord bekend wordt, al uw accounts opeens toegankelijk zijn. Een wachtwoordmanager kan uw wachtwoorden veilig en centraal voor u beheren. Veel wachtwoordmanagers genereren zelf sterke wachtwoorden voor u. Handig, dan hoeft u ze zelf niet te bedenken én onthouden.

Het beveiligen van uw wachtwoordmanager

Omdat een wachtwoordmanager een kluis is met daarin al uw wachtwoorden en mogelijk andere belangrijke gegevens, is het belangrijk dat u een sterk en uniek hoofdwachtwoord gebruikt om uw wachtwoordmanager mee te beschermen. Een goed wachtwoord bestaat uit minstens 8 tekens, met een combinatie van letters, leestekens en cijfers. Vaak is het makkelijker (en zelfs veiliger) om een wachtzin te gebruiken.


Brightcare helpt u verder

Binnen Brightcare maken wij gebruik van een wachtwoord manager, met een gebruiksvriendelijke interface, die werkt op alle platformen zoals Windows, Apple, Android en iOS. De medewerkers kunnen hierin persoonlijke wachtwoorden opslaan, daarnaast is het ook mogelijk om belangrijke afdelingswachtwoorden hierin op te slaan. Gaat er een medewerker uit dienst, dan schakelt de ICT afdeling het inlogaccount uit en indien nodig worden de afdelingswachtwoorden centraal gewijzigd en bijgewerkt. Voor ons zijn er extra afwegingen geweest om te kiezen voor wachtwoord management in eigen beheer, deze keuzes zijn wellicht ook voor u belangrijk:

+ De applicatie draait in ons eigen datacenter op Brightcare servers; + Het beheer team stelt de minimale vereisten vast voor nieuwe wachtwoorden; + Er zijn regelmatig updates; + Er is 2factor beschikbaar voor de wachtwoorden kluis; + Rapportage van zwakke, dubbele en zelfs gelekte wachtwoorden!


Brightcare adviseerd Bitwarden, deze oplossing werkt namelijk op uw eigen servers of veilig versleuteld vanuit de Cloud.Gebruik 2factor

Daar waar mogelijk, maak dan gebruik van 2factor, dit maakt de kans nog kleiner om slachtoffer te worden van een mogelijke hack..

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page