Referentie Star MDC

Deze Business Case geeft u inzicht in de werkzaamheden die wij verrichten.

Partijen:
Star MDC
- Directeur Trombosedienst
- Afdelingshoofd IT en automatisering
- Medewerker bloedafnamedienst
Brightcare

Case:
Star-MDC lanceert innovatieve Trombosedienst door gebruik van Samsung KNOX en Galaxy S5. Hoe ziet deze Business case eruit, vanuit de verschillende partijen die hierbij betrokken zijn?

Directeur trombosedienst – Heidi van den Brink
We zijn een medisch diagnostisch centrum voor de regio groot Rijnmond. En we hebben ongeveer 17000 patiënten bij onze trombosedienst.
Omdat we groot zijn hebben we ons zelf ook ten doel gesteld om de zorg voor de trombose patiënten te verbeteren waar dat kan.
Al deze patiënten worden nu met een vingerprik geprikt in plaats van een buisje bloed uit de ader. In het nieuwe proces wordt het bloed direct bij de patiënt gemeten en de uitslag wordt bij de patiënt direct doorgezonden naar de doseer afdeling.
Dus het hele tussenstuk van koerier en laboratorium administratie is daar niet meer bij nodig. Het is echt een voorbeeld van digitaal en foutloos werken.

Afdelingshoofd IT en Automatisering – Charlie Choy
Wij zijn binnen Star MDC altijd op zoek naar innovaties en voor ons is het een logische stap te starten met een TD App. We hebben diverse toestellen getest, uiteindelijk is de Samsung als beste uit de bus gekomen. Omdat we bepaalde processorkracht nodig hadden om die TD app goed te kunnen laten draaien.
We hebben gekeken naar een device managementoplossing. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Samsung Knox oplossing. Met de Knox oplossing zijn we ook in staat om naast de Android toestellen ook bijvoorbeeld IOS-apparaten te kunnen beheren.
We hebben dus binnen Knox een Enterprise app store en daarmee kunnen wij heel makkelijk de TD app naar de toestellen pushen.
Met Samsung knox workspace hebben we de mogelijkheid om het toestel in een zakelijke en privé gedeelte op te splitsen. Het is erg makkelijk om te switchen tussen privé gedeelte en het zakelijke gedeelte.
Het voordeel van de gebruiker is dat de gebruiker in staat is om ook zelfstandige apps te downloaden van Google Play store. En voor ons als ICT is het beheer aspect heel belangrijk.

Brightcare : Zorg Professional – Sanjeev Mannoe
Bij Brightcare verplaatsen we ons in de gebruiker die de oplossing gebruikt en verplaatsen we ons in de rol van de beheerder van het Samsung Knox platform. Op deze manier weten we of er voor de functionele vraag een technische oplossing aangeboden kan worden. Star – MDC is voor mij de meest innovatieve trombosedienst en laboratorium. De apps die zij ontwikkelen leveren ze aan brightcare aan. En vervolgens zorgen wij ervoor dat deze automatisch, op afstand worden geïnstalleerd bij de aangegeven medewerker. Met het oog op veiligheid wordt deze binnen de Knox omgeving geïnstalleerd. Deze omgeving is zwaarbeveiligd en onmogelijk om te kraken, zo kunnen wij gezamenlijk de veiligheid van patientdata waarborgen. Het beheer van ruim 350 mobiele toestellen wordt vergemakkelijkt door Samsung Knox.

Medewerker Bloedafname – Annette Leidekker
Het is in het begin heel even wennen natuurlijk. Maar nu je eenmaal de draai gevonden hebt gaat het gewoon veel sneller. Vooral in de huisbezoeken zijn de uitslagen snel op het hoofdkantoor binnen. We hebben wel eens bepaalde bepalingen die je op moet zoeken en nu kunnen we het zelf via de telefoon opzoeken. Email heb je natuurlijk gelijk nu bij de hand. En je kan gelijk reageren op de e-mails. We hebben Knox je moet eerst een toegangscode invoeren voordat je pas met patiëntengegevens aan de gang kan. De privé omgeving daar kunnen wij wel in downloaden maar de rest zit achter Knox echt patiënt gevoelige gegevens. Het is allemaal voor ons wat handiger geworden. Het is gewoon klantvriendelijker.