Het Reinier de Graaf ziekenhuis is deze week gestart met een pilot virtueel bezoekuur voor coronapatiënten. Het ziekenhuis wil contact met naasten toch mogelijk maken nu de op de verpleegafdeling opgenomen coronapatiënten geen bezoek mogen ontvangen vanwege besmettingsgevaar. Om eenzaamheid te voorkomen ontwikkelde het Reinier de Graaf ziekenhuis samen met de de TU Delft, Erasmus MC, Family Centered Intensive Care (FCIC) en de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) een online platform waarmee familieleden en vrienden virtueel op bezoek komen. Via een speciale tablet kunnen patiënten via dit platform - We Visit- op afgesproken tijden met meerdere familieleden en vrienden tegelijk bij praten.
tablets tegen eenzaamheid

Rol van Brightcare

Brightcare doet uiteraard mee aan deze actie van haar klant Reinier de Graaf Ziekenhuis. Wij leveren naast een financiële bijdrage ook de nodige inspanning om deze geweldige actie tot een succes te maken.

Brightcare verzorgt de installatie, security en beheer van de tablets. Naast de privacy inrichting en beveiligde communicatie, zijn deze tablets zijn voorzien een een Kioskstand waarbij de normale omgeving van de tablet afgeschermd is. Tevens zorgen wij er ook voor dat er binnen deze Kiosk extra applicaties geïnstalleerd worden en deze worden voorzien van de benodigde updates.

Crowdfundingsactie tablets

Het idee voor dit virtuele bezoekuur begon met de crowdfundingsactie van arts in opleiding interne geneeskunde Reinier de Graaf –  Mesut Savas. Hij zag hoe eenzaam coronapatiënten raakten,  toen zij geen bezoek meer konden ontvangen. Daarom startte hij op 20 maart een geldinzamelingsactie voor speciale tablets, waarmee patiënten toch in contact kunnen komen met hun naasten. Savas: ‘Juist nu in deze tijd hebben deze zieke patiënten contact en steun hard nodig. Om dat toch mogelijk te maken, bieden tablets uitkomst. Daarom ben ik via een online crowdfunding hier geld voor gaan inzamelen. Inmiddels hebben we al vijf apparaten kunnen aanschaffen die hier uiterst geschikt voor zijn en we verwachten op korte termijn er nog drie bij te kunnen bestellen. Echt fantastisch! En de actie gaat nog door dus we hopen er nog meer te kunnen kopen. We streven naar zoveel mogelijk tablets’.

Wil je ook bijdragen aan de crowdfundingsactie van Mesut Savas? Ga dan naar https://lnkd.in/eDFBXkg.

Veilig contact

Toen de crowdfundingsactie op gang kwam, heeft het ziekenhuis samen met de faculteiten Industrieel Ontwerpen en Elektrotechniek, Wiskunde &  Informatica van de TU Delft de handen ineen geslagen. Samen ontwikkelden zij dit platform voor online bezoeken. Het doel was om patiënten op een laagdrempelige manier, met meerdere mensen tegelijk te laten communiceren op een manier die lijkt op een echt bezoekuur en helemaal voldoet aan de alle veiligheidsvoorschriften op het gebied van privacy.  Zo verloopt het contact via een beveiligde verbinding met beveiligde tablets en worden gesprekken vanwege privacy meteen gewist.

Vragen of interesse in onze oplossingen?
Vul je telefoonnummer in of plan een belafspraak