Gelre Ziekenhuizen afdeling KCHL heeft Brightcare gekozen als leverancier voor de levering en beheer van een ruim aantal mobiele toestellen. Deze toestellen worden ingezet t.b.v. het INR afname proces. Brightcare heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan als het gaat om het faciliteren van trombosediensten met name omdat kwaliteit op nummer 1 staat.

Nieuwe vingerprikmethode bij Trombosedienst

De nieuwe manier van prikken is makkelijker en sneller. Met een vingerprik en slechts het gebruik van één druppel bloed is de INR uitslag direct bekend en deze wordt door de medewerker direct doorgegeven aan de Trombosedienst. Het grote voordeel is dat daardoor het doseeradvies sneller kan worden gegeven. Bovendien wordt de prik in de vinger door veel patiënten als prettiger ervaren dan bloedafname uit de elleboogholte.
Bij vrijwel alle prikpunten kunnen trombosedienstpatiënten nu terecht voor de vingerprik.

 

Zelfmanagement

Patiënten die dat willen, kunnen ook kiezen voor zelfmanagement. Zij leren dan om zelf thuis hun INR te meten met de vingerprikmethode. Desgewenst kunnen ze ook zelf de dosering bepalen of dit afstemmen met de Trombosedienst. Veel patiënten die dit al doen zijn er erg tevreden over. Het geeft vrijheid omdat je niet gebonden bent aan de openingstijden van de bloedafname. Zo houdt de patiënt houdt meer regie over zijn of haar behandeling.

Bron