top of page
Zoeken
  • Sanjeev

Veilig, volledig en eenvoudig afvoeren van datadragers

Wat te doen met een oude pc, laptop, usb stick, externe hardeschijf of telefoon en tablet? Het verwijderen van data of een reset naar fabrieksinstellingen, is niet voldoende in het geval dat deze devices de organisatie verlaten.


Momenteel is er veel aandacht voor veilig werken en beveiliging van kostbare data. In de pers wordt regelmatig gesproken over verlies van data, die onbedoeld in verkeerde handen is geraakt omdat de datadragers van de afgeschreven hardware niet op een juiste wijze zijn gewist en/of vernietigd.


Brightcare is uw expert voor het gecertificeerd wissen van gegevens, volledig conform de GDPR / AVG voorschriften. Ook kunnen wij de datadrager fysiek vernietigen door middel van onze industriële harddisk shredder. Deze shredder vernietigt de datadragers tot kleine fracties. Het vernietigde materiaal dient als grondstof voor nieuwe producten. 100% veilig en 100% milieuverantwoord!


Sinds 25 mei 2018 zijn in de EU nieuwe gegevensbeschermingsregels van kracht voor onder meer bedrijven, autoriteiten en verenigingen die persoonsgegevens verwerken. Zij zijn verplicht om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens veilig worden verwijderd uit elk opslagmedium.
De Erasure software die wij gebruiken garandeert 100% veiligheid voor het volledig wissen van gegevens. De software is gecertificeerd volgens het National Cyber Security Centre (NCSC) en voldoet aan de Common Criteria EAL3+. Dit is momenteel de hoogst toegekende veiligheidsnorm van de Europese Unie voor gegevensvernietiging.Milieuvriendelijk afvoeren In de regeling Afgedankte Electrische en Elektronische Apparatuur die op 14 februari 2014 van kracht werd, heeft de Nederlandse overheid in overleg met verwerkers en met producenten besloten, als een van de eerste landen, verwerking volgens de WEEELABEX-regels verplicht te stellen per 1 juli 2015.

WEEELABEX, voluit Waste Electric and Electronic Equipment LABel of Excellence, geeft uniforme regels voor inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van e-waste, zoals ICT-apparatuur.

Met onze Data Wipe Services (DWS) en/of fysieke vernietiging van de datadragers bent u verzekerd van een solide en gecertificeerde oplossing voor het verwijderen van data op afgeschreven hardware. Brightcare biedt hiervoor een breed scala aan mogelijkheden: + Datawipe per unit, zowel On-site als in ons eigen Service Center. + Fysieke vernietiging van de datadragers. + Transport service. + Afvoeren van oude hardware, inclusief datawipe en/of vernietiging van datadragers. Certificaten van uitgevoerde Datawipes en vrijwaring van overdracht van oude hardware zijn altijd inbegrepen. + Maatwerk. Voor grotere batches denken wij graag met u mee en maken een voorstel op maat.

Vernietigen volgens DIN Het Deutsches Institut für Normung, kortweg DIN, heeft richtlijnen opgesteld voor de vernietiging van datadragers. De norm is opgedeeld in zes categorieën datadragers. Onder deze categorieën vallen 7 veiligheidsniveaus. Hoe hoger het getal, hoe kleiner de fractie. Veiligheidsklasse 7 is dus de meest fijne fractie en is van toepassing op extreem hoge bescherming van data.

DIN-norm 66399 maakt inzichtelijk op welk niveau fysieke datadragers, zoals harde schijven, worden vernietigd. Het woord ‘vernietigen’ is een relatief begrip. Maar dankzij de veiligheidsniveaus kan er aangetoond worden hoe fijn uw datadrager wordt vernietigd.

204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page