top of page
Zoeken

Apparaatversleuteling, wat is dat en waarom?

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023

Er zijn diverse praktijkvoorbeelden dat organisaties niet denken aan versleuteling van hardware, oftewel encryptie van data op een datadrager. Datadragers zijn onder meer een laptop, desktop, (externe) harde schijf, USB-stickers, smartphones en tablets. Brightcare is zich ervan bewust dat het in orde maken van diverse beveiligingen, complex kan lijken.

Risico's

De risico’s zijn vrij voor de hand liggend op het moment dat een kwaadwillende bij je data kan, denk aan de hoeveelheid persoonsgegevens op de laptop of telefoon en overige vertrouwelijke data. Deze data kan worden misbruikt als het gaat om e-mailadressen, deze worden gebruikt voor het versturen van een phishing mail en er zijn diverse organisaties die te maken hebben gehad met CEO-fraude. De gevolgen zijn niet te overzien als er nog wachtwoorden in bestanden staan zonder enige vorm van versleuteling, of denk aan een kopie van een paspoort, ook hier zijn diverse voorbeelden van misbruik op te noemen.


Voorbeeld

Dit is een vrij eenvoudig voorbeeld waarbij het voor u eenvoudig wordt uitgelegd hoe fysieke datadiefstal ingezet kan worden voor misbruik.Wat te doen?

In dit artikel is het onderdeel fysieke datadragers, diefstal is misbruik, toegelicht. Brightcare is uw partner als het gaat om het ontzorgen van deze lastige onderwerpen, dat doen wij onder andere door het slim inrichten van Microsoft365 omgevingen en uw Mobile Device Management systeem. Neemt u een nieuw apparaat in gebruik? Het apparaat wordt automatisch versleuteld!
91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page