Een netwerk- en internetverbinding is eigenlijk een digitale snelweg. Met bits en bytes als auto’s die heen en weer reizen als data tussen servers, applicaties en werkplekken. Net als op straat, kan een doordachte verkeerssituatie ook in een netwerk het verschil maken. Het wordt namelijk steeds drukker op de digitale snelweg dus wordt het steeds belangrijker om de digitale verkeerssituatie slim vorm te geven. Wij zorgen voor een optimale doorstroming van het verkeer op de digitale snelweg ook tijdens het spitsuur.

De verbinding

Net als netwerk- en internetverbindingen is het wegennet onderverdeeld in lokale, provinciale en snelwegen. Het soort weg bepaalt de snelheid van het transport. Over de elektronische weg willen we data ‘ophalen’ van een andere locatie. Het liefst via de elektronische snelweg, omdat datatransport hier het meest efficiënt en effectief is. Er zijn verschillende soorten wegen, zoals snelwegen (glasvezel) en provinciale wegen (koper). Toch kan de snelheidslimiet op de ene provinciale- of snelweg verschillen van de andere. De beschikbare snelheid is namelijk afhankelijk van de kwaliteit (bandbreedte en overbooking) van de verbinding.

Firewall

Een internetverbinding met firewall bescherming zorgt ervoor dat van en naar het internet gecommuniceerd wordt middels een virtuele firewall. De firewall dient als het ware als een controlepost die alleen auto’s met de juiste autorisatie doorlaat op de weg. Andere auto’s krijgen geen toegang en moeten desnoods terugkeren. Uw kantoor is dus van buitenaf, via het publieke internet, alleen via de firewall te bereiken. Onze engineers moeten er voorzorgen dat kwaadwillenden geen misbruik maken van uw lokale verbinding en het netwerk niet in kunnen om zo bij bedrijfsdata te komen.

Slim inrichten

Brightcare gebruikt slimme oplossingen, onze security netwerk engineers richten uw netwerk in met de randvoorwaarden die gesteld worden, zoals bijvoorbeeld naadloos overschakelen naar een andere internetprovider bij een storing.

Daarnaast gebruiken wij diverse tools om het netwerk pro-actief te monitoren.